Farmasi B12 Nutriplas

Farmasi B12 Nutriplus ; Demir eksikliğinin yanı sıra kansızlık olarak adlandırdığımız olgunun yapı taşlarından birini oluşturulan diğer enzim de B12 vitaminidir. Vitamin B12; Sinir hücrelerinde, alyuvarların, hücre yenilenmesinde ve gelişmesinde DNA ların ihtiyacı olan yapı taşlarındandır.

B12 Vitamini Ne İşe Yarar?

Vitamin B-12; kırmızı kan hücresi üretimi  yapar ve ayrıca da ve sinir sistemimizi korur. Her yetişkinin günde ortalama olarak 2,4 mikrogram B-12 vitaminine ihtiyacı vardır. B-12 vücudun ürettiği bir vitamin olmadığından besinlerden kazanılır. (Özelliklede hayvansal gıdalardan) Örneğin ciğer, dalak, çekirdekli kırmızı üzüm, erik kurusu, üzüm pestili gibi besinlerde  B 12 vitamini bulunur. Öte yandan yumurta ve peynir gibi protein gurubunda da bulunur.

Vitamin B12 Eksikliği Nasıl Anlaşılır?

Zayıflık, yorgunluk, düşük enerji , nefes darlığı, çarpıntı, iştahta azalma, bağırsaklarda peklik, adet düzensizliği, el ve ayakta uyuşması, beyin bulanıklığı, hafıza kaybı, unutkanlık gibi durumlar yaşıyorsanız B 12 eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.

Kimlerde B12 Vitamini Eksikliği Görülür?

B 12 vitamin eksikliği; sıklıkla alkol tüketenlerde, et – süt yani protein gurubundan fakir beslenen kişilerde, (Vejeteryanlar), yaşlılarda, gebelerde, emziren annelerde, dengesiz beslenenlerde, gastrit, ülser türevinde mide rahatsızlığı çekenlerde,  Crohn hastalarında, bağırsak hastalıklarında, D Vitamini eksikliğine bağlı B12 Vitamini emiliminin azalması durumunda görülür. B12 Vitamin eksikliği, açığı kolaylıkla ve bir anda kapatılabilecek olan bir vitamin çeşidi değildir. Kilolarca et ya da protein ürünü ya da kuru meyve türevlerinden tüketseniz de bu açığı kapamanız çok uzun zaman alabilir.

Oysaki bunun yerine günümüzde B12 vitaminini besinler dışında başka formlardan da elde edebilirsiniz. Bunlar; B12 hapları, B 12 iğneleri, ve spreyleridir. Yanı sıra B12 vitaminini doğal ve natürel niteliklerde Farmasi Nutriplus B12 Vitamin inden de alabilirsiniz. Farmasi Nutriplus B12, şişe formunda 25 ml oral sprey formundadır. Bu sayede vücutta kolaylıkla emilir.   Takviye vitamini niteliğindedir ve kullanımı daçok kolaydır. Sadece gün içinde dil altına 1 – 2 – 3 maksimum 4 kez sıkmanız yeterli olacaktır. Vücudunuz için gerekli olan tüm vitamin değerlerine ya da Farmasi kozmetik ürünlerine %40 ila 30 indirimli sahip olabilmek için  hemen yanda bulunan Farmasi üyelik formu ndan yararlanabilirsiniz.

 

 

Farmasi Üyelik Formu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir