Farmasi Gül Suyu

Yüzümüz gün içinde; hava kirliliği, tozlar havada asılı kalan partiküller, egzos buharları, aşırı sıcak ya da soğuk hava şartları ile mücadele ederken temel bakım uygulamalarından yüz temizliği ve yüz nemlendirmesi gibi bakım uygulamaları da kaçınılmaz oluyor. Bu gibi durumlarda ise yüz temizleme ürünü arayışında olduğumuzda elimiz hemen toniklere gidiyor. Ama tonik kullanmadan önce biraz durup düşündüğümüzde, gül suyu gibi doğal maddelerin daha doğal, katkısız ve natürel ürünler olduğunu görüyoruz.

Farmasi Gül Suyu Nedir?

Öncelikle gül suyu; gül yapraklarının damıtılması ile hidrosollerden elde edilir. Tarihde ilk olarak gül suyunu yapanlar İranlılar’lardır.  Sonrasında Avrupa`ya yayılmış ve ülkemize kadar da gelmiştir gül suyu kullanımı zamanla Asya’da da tüketilen gül suyu o kadar natürel ve faydalı bir üründür ki lokumlarda şekerlemelere güllaç gibi tatlılarda bile kullanımına başlanır.

Farmasi Gül Suyunun Yararları

Gül suyu içerisinde A, B3 ve D vitaminleri bulunur ve tüm bu vitaminler sağlık için birçok faydalıdır. Gül suyu Antiseptik özelliklere sahiptir ve  ishalin kesilmesinde, bademcik ve boğaz iltihaplanmalarının tedavisinde de kullanılır. Yanı sıra gülsuyu cildi besler ve temizler ayrıca canlandırıcı özelliğe sahiptir. Bu yüzden kirlenen ve cansızlaşarak mat görünen cildinizi hem temizlemek, hem de tazelemek amacıyla gül suyu kullanarak arındırabilirsiniz.

Sabahları ilk olarak makyajsız yüzünüze pamukla ya da direkt dökerek uygulayabilirsiniz. Böylelikle cildinizde biriken fazla yağı ve kiri tonik şeklinde gül suyu kullanarak arındırabilirsiniz.  Ya da dilerseniz Farmasi gül suyunu sprey şişesine aktararak harika bir yüz tazeleyicisi olarak çantanızda da taşıyabilirsiniz. Böylelikle gün içinde yüzünüze sıkabilir ferahlayabilirsiniz. Hatta hafifçe kuru mendile sıkarak akan makyajınızı bile toparlayabilirsiniz gül suyu ile.

Farmasi gül suyu nun gözenekleri sıkıştırarak cildin nem dengesini sağlayıcı özellikleri de var. Yağlı ciltlerde fazla yağı engelliyor örneğin hatta yüzü parlatıyor da. Ayrıca gül suyu kırışıklığı önleyici antiageing etkilere de sahip. Yanı sıra buz kalıplarına koyarak buzlukta dondurabilir ve harika bir gül suyu masaj maskesine de dönüştürebilirsiniz Farmasi gül suyu nu. Kısacası güvenilir ve bilindik markalardan olan Farmasi ile Rosa Damascana güllerinden elde edilmiş olan bu gül suyunu yüzünüz için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Bu ve tüm Farmasi ürünlerine %30 ila 40 indirimli sahip olmak için hemen yanda bulunan Farmasi üyelik formu ndan yararlanabilirsiniz.

 

Farmasi Üyelik Formu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir