Doğrudan Satış

 

Doğrudan Satış

Direkt Satış ve Çok Katlı Pazarlama (MLM) Nedir?

Doğrudan satış, ürünlerin yada hizmetlerin tüketicilere doğrudan sunulmuş olduğu bir pazarlama tekniğidir. Serbest girişimciler ürünlerin tüketicinin evinde, iş yerinde, web üzerinden yada girişimciye ilişik başka bir platformda tanıtımını yaparak ürünlerin direkt satışını gerçekleştirir.

Çok katlı pazarlama ise direkt satış sisteminin geliştirilmiş bir türüdür. Girişimciler iki farklı faaliyetleri neticesinde kazanç elde ederler; bunlardan birincisi, şahsi olarak yaptıkları satışlardan dünyaya gelen getiri; %30 ila %50 oranında, diğeri de uygulanan tasarıya nazaran, ekiplerine kayıt ettikleri kişilerin ve sonra da bu kişilerin kayıt ettiklerinin satışlarından dünyaya gelen kazanç. Bundan dolayı çok katlı pazarlama, kişiye kendi bağımsız işini kurma ve geliştirme şansı sunmaktadır.

Direkt Satış Faydaları nelerdir?

Direkt satış sitemi girişimcilere esnek çalışma imkanı ve ek gelir sağlama verir.
Doğrudan satış yapmak için sermayeniz olmasına gerek yoktur.
Girişimcilerin öz geçmişlerine ( eğitim düzeyi, mezuniyet belgesi vs.) bakılmaksızın kişilere kendi potansiyellerini fark etmeleri için bir imkan sunar.
Girişimciler farklı eğitimlerle desteklenerek kişisel gelişime katkıda bulunur.
Tüketicilere perakende mağazacılığından farklı olarak daha kaliteli ve uygun fiyatlı ürünlere erişebilme imkanı sunar.
Girişimci, pazarlama planı yapar, promosyon aktiviteleri organize eder, bütçe yönetir, ekip yönetir şu demek oluyor ki gerçek anlamda bir iş sahibi gibi hareket ederek kendi yönetim becerisine katkıda bulunur.
Girişimciler kendi satış ekiplerini (alt ekip) oluşturmaları için teşvik edilir, böylece iş sahibi; gerçek, ulaşılabilir, dokunulabilir hedeflere bir takım ile beraber yürür ve kazancına katkıda bulunur.

 

Farmasi Üyelik Formu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir